fabricat-in-romania

Matei Conf Grup

 

Încă din 2003 când compania Matei Conf Grup a luat ființă, ne-am dedicat obiectivului de a crește progresiv, o creștere sănătoasă care să genereze o identitate organizaționala sustenabilă în timp.

Obiectul principal de activitate al firmei este producția și comercializarea Echipamentelor Individuale de Protecție de categoria I - concepție simplă; categoria II - nici de concepție simplă, nici de concepție complexă; categoria III - concepție complexă, deopotrivă pentru piața națională și internațională.

În 2003, compania a pornit cu 1 angajat, în 2005 echipa era formată din 23 de persoane, ajungând în prezent la 160 de angajați și o cifră de afaceri de 3,6 milioane euro.  Compania Matei Conf Grup are în dotare utilaje performante, care acoperă întregul flux tehnologic, întreaga producție fiind verificată interfazic și final de către specialiștii responsabili de Controlul Tehnic de Calitate (CTC). Aceste utilaje, dublate de personalul specializat, fac posibilă realizarea în prezent, a unui număr mediu de 15 000 de piese pe lună.

 

O dată cu extinderea activității, a fost necesară implementarea și practicarea unui SISTEM DE MANAGEMENT INTEGRAT la toate nivelele companiei astfel că au fost implementate succesiv:

 • SR EN ISO 9001: 2015 - Sistemul de Management al Calității
 • SR EN ISO 14001: 2015 - Sistemul de Management de Mediu
 • SR OHSAS 18001: 2008 - Sistemul de Managament al Sănătății și Securității Ocupaționale
iso9001
ISO 14001 2017
ISO 18001 2017

 

Mai mult, ca dovadă a preocupării și implicării în crearea de Echipamente de Protecție performante, administratorul companiei MATEI CONF GRUP a fost desemnat drept reprezentant al producătorilor de echipamente individuale de protecție în Comitetul Consultativ al OC ICSPM-CS din cadrul „Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Muncii - Alexandru Darabont” din București, institut abilitat la nivel național să elibereze Certificatele de Examinare EC de Tip ce însoțesc echipamentele de protecție.  vezi documentul

În prezent, indicatorii de performanță ai companiei MATEI CONF GRUP sunt:

 • cifră de afaceri anuală medie de 3.6 milioane de euro aflată în continuă creștere;
 • peste 160 de angajați calificați în domeniu;
 • departamente proprii de Proiectare conceptuala, Cercetare si dezvoltare produs, Certificare.
diploma2013
diploma2014

Misiune

Compania Matei Conf Grup are misiunea declarată de a oferi soluții de protecție de cel mai înalt grad de performanță, misiune în slujba căreia ne aflăm zi de zi, prin profesionalismul și dedicarea manifestată față de partenerii noștri.

 • Abordarea noastră este simplă și directă: fiecare client beneficiază de cel mai înalt nivel de atenție și de consultanță.
 • Expertiza noastră: CONCEPTE și NIVELE DE PROTECȚIE.

Valori

 • Expertiză - Matei Conf Grup are o experiență de 12 ani în industria Echipamentelor Individuale de Protecție. Această experiență vastă ne permite să construim soluții de protecție dedicate fiecărui client.
 • Dedicare client - toate abordările și soluțiile recomandate sunt perfect pliabile business-ului fiecărui client.
 • Creativitate - recomandăm soluții creative și funcționale pentru fiecare tip de protecție.
 • Flexibilitate și dinamism - răspundem cu deschidere cerințelor clientului, departamentele companiei fiind integrate unei structuri organizaționale dinamice.
 • Rigoare metodologică - livrăm în permanență valoare adăugată clienților noștri prin metodologia de lucru.

 

În realizarea Echipamentelor Individuale de Protecție, întregul flux tehnologic are o valoare capitală deoarece este format dintr-o serie de momente  definitorii de a căror precizie depinde confortul și siguranța produselor finale. 

Procesul tehnologic cuprinde totalitatea operațiilor necesare transformării materiei prime în semifabricat și produs finit, principalele operații de obținere a Echipamentelor de Protecție fiind: 

cum-se-face

De-a lungul procesului de realizare efectivă a produselor, atingerea standardelor de calitate reprezintă o prioritate pentru noi și tocmai de aceea realizăm în permanență Controlul Tehnic de Calitate, interfazic și final.  

Astfel, dedicarea pentru concepția estetică, proiectarea constructivă și realizarea documentației tehnice, precum și execuția produsului, au ca unic obiectiv depășirea așteptărilor partenerilor noștri în termeni de siguranță și confort.

Împărtășind obiectivele declarate ale clienților noștri, dezvoltăm alături de dumneavoastră o relație de parteneriat de tip WIN - WIN care:

 • să contribuie la creșterea competitivității în domeniul specific de activitate;
 • să aducă valoare adăugată derulării efective a activității dumneavoastră.  

Bucurându-ne de o reputație foarte bună în rândul clienților noștri, avem certitudinea că produsele și serviciile companiei noastre se pliază perfect nevoilor de protecție în muncă ale viitorilor parteneri.

Printre companiile din țară și UE care au decis să alinieze propriul echipament de protecție cu standardul de protecție, confort și design dezvoltat de compania noastră se numără: Electrica, Enel Romania și Enel Slovacia, Grupul Cez, Grupul Veolia – Apa Nova, Dalkia, Hidroelectrica, OMV Petrom, Lukoil, Telekom, Metrorex, Inspectoratul General al Poliției Romane,Armata Romana, Alstom, Cargill Ungaria.

 

De ce MATEI CONF GRUP ca viitor partener?

 • Contracte aflate în derulare pentru prestigioase companii care dovedesc expertiza noastră în realizarea Echipamentelor Individuale de Protectie;   
 • Experiență dovedită în diferite arii de activitate;  
 • Testarea și certificarea produselor la institute certificate RENAR;
 • Flexibilitate și proactivitate.

Clientii nostri

Alstom, Apa Nova, Cargill, Cez Romania, Dalkia, Electrica S.A., Electrica Serv, Enel, Hidroelectrica, Lukoil,Ministerul Apărării Naționale, Metrorex, Petrom, Slovenské elektrárne, Telekom

Institute

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Protecția Muncii "Alexandru Darabonț" si institute din strainatate.

Furnizori

Furnizorii Matei Conf Grup sunt companii din tara si strainatate recunoscute pentru calitatea produselor.

Echipamentele Individuale de Protecție sunt testate și certificate în baza standardelor în vigoare și au Certificat de Examinare EC de Tip pentru cele din categoria a II-a și a-III-a, emis de către Organismul de certificare „Institutul Național de Cercetare Dezvoltare pentru Protecția Muncii - Alexandru Darabont” din București; Organism notificat: NB 1805. 

ceSR EN ISO 13688:2013
Îmbrăcăminte de protecţie. Cerinţe generale

ignifugSR EN ISO 11612:2015
Îmbrăcăminte de protecţie. Îmbrăcăminte de protecţie împotriva căldurii şi a flăcărilor

ignifugSR EN ISO 14116:2015
Îmbrăcăminte de protecţie. Protecţie împotriva căldurii şi flăcărilor. Materiale, ansambluri de materiale şi îmbrăcăminte cu propagare limitată a flăcării

vesta SR EN ISO 20471:2013 /A1:2017
Îmbrăcăminte de mare vizibilitate. Cerinţe şi metode de încercare

termoiozolantSR EN 342:2004/ AC:2008   
Îmbrăcăminte de protecţie. Ansambluri şi articole de îmbrăcăminte de protecţie împotriva frigului

ignifugSR EN 469:2006/ A1:2007 (clasa 1 si 2)
Îmbrăcăminte de protecţie pentru pompieri. Cerinţe de performanţă pentru îmbrăcămintea de protecţie pentru lupta împotriva incendiilor

antistaticSR EN 1149-5:2008 (EN 1149-5:2008)
Îmbrăcăminte de protecţie. Proprietăţi electrostatice. Partea 5: Cerinţe de performanţă pentru materiale şi cerinţe de proiectare

antichimicSR EN 13034+A1:2010 (EN 13034:2005+A1:2009)
Îmbrăcăminte de protecţie împotriva produselor chimice. Cerinţe de performanţă pentru îmbrăcămintea de protecţie chimică care prezintă o protecţie limitată împotriva produselor chimice lichide (echipamente de tip 6 şi tip PB [6] )

arc-electrticIEC 61482 -2:2007 – arc electric clasa 1 (4kA) si clasa 2 (7kA)
Lucrări sub tensiune. Îmbrăcăminte de protecţie împotriva pericolelor termice la arcuri electrice

suduraSR EN ISO 11611:2015
Îmbrăcăminte de protecţie utilizată la activităţi de sudură şi tehnici conexe

impermeabilSR EN 343+A1:2008/AC:2010
Îmbrăcăminte de protecţie. Protecţie împotriva ploii

pictograme